Склянка являє собою циліндричну посудину без ручки, що використовується для напоїв як гарячих, так і холодних. Класичні ємності виконані з безбарвного матеріалу, але димчасті, кольорові склянки для води в строгому стилі виглядають дуже вишукано. У таку посуду розливають соки, мінеральну воду, компоти.
Класифікація склянок
У посуді великого об'єму прийнято подавати напої різної щільності. Їх зазвичай наливають шарами. Елегантний виріб об'ємом 350-500 мл у всій красі продемонструє коктейль із соків різного кольору, налитих за допомогою трубочки.
Універсальними вважаються келихи та склянки, що мають грані та товсте дно. Не боячись зіпсувати свою репутацію перед вимогливими гостями, в них можна налити що завгодно. В елегантних склянках від Arcoroc пропонованих компанією «Баритон», всі напої виглядатимуть гідно.
Основна класифікація посуду базується на функціональних ознаках:
- вмістимості;
- формі;
- кольорі;
- дизайні.
Роблячи вибір, слід враховувати не тільки ці особливості, але й стилістику. Крім граней вироби часто прикрашають опуклі малюнки. Все повинно гармоніювати з рештою посуду, що використовується для сервірування столу.
Кожному напою своя склянка

У високій вузькій склянці, яку професіонали називають тумблером «Коллініз», подають слабоалкогольні коктейлі, мінеральну воду, соки, морси.
«Хайболл» трохи нижчий, ширший, має менший об'єм. Його призначення — солодкі коктейлі як з алкоголем, так і без нього, вода газована або проста. Низька склянка — популярний виріб для віскі. Для повільної дегустації дорогих його сортів підійде тумблер з прямими стінками.
Масивні ємності з потовщеним дном ніби збільшують об'єм вмісту, здається, що аперитиву, фліп-коктейлю або чогось іншого значно більше, ніж налили насправді.
У барах у таку посудину часто наливають чистий односолодовий віскі. При додаванні в вміст кубиків льоду більш зручним варіантом є склянка рокс, що допомагає оцінити будь-який сорт напою по достоїнству.
Звертайтеся, у нас є все, що вам необхідно. Дзвоніть і ми допоможемо вам зробити оптимальний вибір.